Category Archives: Elektroninen tupakka

Sähkötupakka vaaraksi keuhkoille

Onko sähkötupakka tupakkatuote? Sähkötupakalla  ei ole tupakkakasvin kanssa mitään tekemistä, eli se ei oo tupakkatuote. Yhtiö sai ensimmäisen kansainvälisen patentin tuotteelle vuonna 2007. Mainontakielto on sähkötupakan osalta yhtä laaja kuten muillakin tupakkatuotteilla ja tupakointivälineillä. Nikotiinituotteet apteekista tai kaupasta onkin usein kallimpia kuten varisinainen tupakointi.

Sähkötupakkatuotteita on eri sorttisia sekä heidän osat sekä toiminta pystyy vähän erota toisistaan. Muun muassa Yhdysvaltain lääkeviranomaisen FDA:n (Food and Drug Administration) tutkimuksissa onkin käynyt ilmi, jotta sähkötupakat tuottavat hengityskaasuun vähäisiä määriä kasvaimia aiheuttavia nitrosamiineja ja jäänestoaineessa käytettävää myrkyllistä dietyleeniglykolia (Westenberger 2009).

Tuotetta onkin myyty voimakkailla väitteillä, joissa on korostettu tuotteen turvallisuutta ja hyötyjä esimerkiksi tupakoinnin lopettamisessa. Vaikken röökannut kuten kenties vajaan askin päivässä, sikäli käsitettiin olevan minulla usein todella voimakasta tupakkayskää, ainakin aamuisin. Tällä hetkellä saat siirtää tupakoinnin aivan uudelle tasolle ja vaihtaa savukkeen sähkötupakkaan! Sähkötupakka onkin elektroninen härpäke, mikä emuloi savuketta, tuntuu savukkeelta sekä maistuu savukkeelle. 15-30 päivää käyttöaikaa.

Sähkötupakkaa

Siksi se on turvallinen myös ympäristölle: tämä ei saastuta ilmaa eivätkä roskaa luontoa. Sähkötupakan säännöllinen ylläpitohuolto pidentää röökin elinikää merkittävästi ja savuttelu pysyy yhtä mukavana koko ajan jahka härpäke toimii niin kuin pitääkin.

Tupakointikielto koskee tupakkatuotteiden tupakointia taikka käyttämistä, mutta ei sähkötupakoita. Ensimmäistä kertaa sähkötupakkaan tutustuessasi kannattaa melkein aina tilata jokin suosittu aloituspaketti, joka pitää sisällään laturin, monia akkuja ja höyrystäjiä sekä parin patruunan testaamista varten.

Sähkötupakka maksuton tietolähde

Sanottakoon, jotta keuhkoahtaumatauti sekä keuhkosyöpä ovat niitä, joihin tupakoijat kuolevat yleisimmin. Syöjäsolujen aiheuttaja saattoi olla nikotiinihöyryn sisältämä glyseriini. Kolmas sähkötupakan määrä on nimeltään höyrystäjä sekä tämä sijaitsee akun ja nestepatruunan välissä.

Sähkötupakka täytyy laillistaa

Hauskana yksityiskohtana sähkötupakan ”tulipää” joten ledi palaa normisti punaisena kun tuotetta imee, muistuttaen noin normaalia savuketta. Akkua pyritään ladata verkkolaturilla tai tietokoneen usb-portin kautta. Joka kolmas tupakkasairaus, sydän- ja verisuonitauti johtuu tupakasta.

Sähkötupakka vahvistukseksi keuhkoille

Samalla valtio menettää verotuloja meneteystä kaupasta ja kansan palkoista. Omalla kulutuksellani, näin 1000 mAh/päivä, niitä akkuja pitäisi ladata neljä tai viisi kertaa päivässä ja se onkin hieman hankalaa ja työlästä. Nikotiinittomien ja nikotiinipitoisten täyttönesteiden hinnoilla ei ole juurikaan eroa.

Led-valon merkitys on näyttää että höyrystin onkin aktiivinen sekä valoa käytetään myös ilmoittamaan toisista sähkötupakan toiminnoista (kuten ylikuumenemissuoja sekä akun latauksen edistyminen). Nesteiden alkuperää sekä valmistusta ei toistaiseksi vieläkään valvota, joten niiden sisällöstä ei ole tarkkaa tietoa, ja monet nikotiinittomat liuokset voivat eräissä tapauksissa sisältää nikotiinia.

Onko sähkötupakka vaarallinen?

Sähkötupakan  liuos on useimmiten propyleeniglykolipohjainen. Kun imet sähkötupakkaa, saat sisääsi vesihöyryä, minkä voit puhaltaa pihalle kuin tupakan savua. Hänen mukaansa kielto voitaisiin toteuttaa samalla tavoin kuten nuuskan kielto aikoinaan eli lisäämällä lakiin tätä koskeva säännös. Sähkötupakassa käytettävä neste kustantaa n.

Pelottaako sähkötupakka?

Toinen hyvä keino välttyä pettymykseltä onkin kiertää oikealta tupakalta esittelevät (ulkonäkö, koko) laitteet kaukaa. Sähkötupakan täyttöneste maksaa 30ml pullossa n. Mikäli käytät nesteitä jotka sisältävät nikotiinia, altistat itsesi nikotiinin haitoille. Cartomizer onkin yhdistelmä, jossa vastus ja pumpulisäiliö ovatkin samassa kuoressa. Sähkötupakka sopii jokaiselle vakituisille sekä satunnaisille tupakoitsijoille, jotka haluavat jälkeen eroon tupakasta.

Sähkötupakka onkin julkisuudessa ollu 12kk ’12 aikana suuren määrän. Mikäli tahdot testata jotain aivan muuta, löytyy sähköistä tupakkaa myös eri väreissä ja malleissa. Koko ajan kuulee uusia sähkötupakan vastustamiskeinoja sekä kieltoja sähkötupakalle latelee eri paikoissa kuten ravintoloissa ja yleisissä tiloissa.

Suomen lääkelaitoksen ja valtion kanta onkin, jotta nikotiiniampullejen myynti onkin kieletty. Minä en kehota olemaan noudattamatta tuottajan ohjeita, vain sähkötupakassa käytettävät Li-Ion -akut eivät ota itseensä latauksen kestosta, oli se sitten pitkä tai pikainen aika. Sähkötupakan höyryn tuotto aktivoituu kun manuaalisen akun nappi pidetään alas painettuna sekä automaattisella akulla imemällä.