Category Archives: Laihtuminen

Laihdutus vai painonhallinta

isot kehonrakentajamiehet saattavat helposti olla painoindeksiltään yli 24, silti heidän rasvaprosenttinsa on alhaisempi kuten keskivertoihmisillä. Moni laihduttaja onkin törmännyt ongelmaan, jolloin kovassa nälässä ahmitaan reipas osa ruokaa kerralla. Koin kateutta toisia kavereitani kohtaan ja halusin näyttää heille mihin pystyn.

Riittävät kalorit ja kalorien laskemisen tarve. Jos olet jo alipainoinen taikka alipainon rajalla, laihduttaminen voikin olla terveydellesi suorastaan vaarallista. Ei kannata laihduttaa painon itsensä tähden, vaan paremman terveyden takia, Päivi Metsäniemi painottaa. Kun haluat osoittaa hyvältä, täytyy teidän huolehtia kehostasi.

Tutkimusten mukaan paino nouseekin miehillä melkein kolme ja naisilla jopa neljä kiloa 12kk pidä sisällään tupakoinnin lopettamisesta. Vaikka gramma päivässä, vaan pysyvästi! Hyvä jahka kommentoit tuskinpa olit ainoa joka sitä mietti.

Rakastan (pitkän matkan) juoksua, silti tiedän, ettei se oo pakosti hyvin järkevää nivelille eikä ehkäpä hormonitoiminnallekaan (en osaa puhua, jotta en ole perehtynyt). Rahapussin nyörien tiukentuessa tärkeintä saada elämä kuntoon. Vaan annas olla jahka ruokaa onkin edessä, hänpä ottaa kuin taskustaan käyttöönsä heikon luonteen ja pistää tämän tekemään päätökset puolestaan.

Silloin hyvinvointiohjeet tuntuvat höpötykseltä. Itsetarkkailu voi aikaan uusia ratkaisuja. Pääaterioiden joskus käy joutuu 4–4,5 tunnin väli. Jokainen tietää, jotta kasvikset auttavat laihtumaan. Toinen on hampaat irvessä kävi kuinka kävi. Lähde silti autoajelulle vai sauvakävelemään. Sitä saattaa ostaa pieninä 40g levyinä. Runsaskaan liikunta ei pakosti auta suinkaan pudottamaan painoa, jos vastaavaan aikaan syödään ja juodaan runsaasti lihottavia herkkuja sekä juomia.

Nopea laihdutus

kohta (“valitsee epäterveellisen elämäntavan”) on mielestäni täysin OK, kunhan itsekin tiedostat tän etkä valehtele itsellesi laihduttamattomuutesi johtuvan jostain muusta syystä kuten: “mieheni rakastaa mua just tällaisena kuten olen eivätkä halua mun laihtuvan”, “mä en saata laihtumaan kun mulla onkin se geeniperintö/hidas aineenvaihdunta” jne. Laihduttaja syö monesti liian myöhään, vielä kun verensokeri onkin jo laskenut reilusti sekä nälkä onkin kova.

Nopea laihdutus

Siksi onkin aivan ymmärrettävää, jotta moni runsaasti ylipainoinen luopuu laihduttamishaaveestaan silloin pelossa, niin että laihtumisen edellytyksenä on pakollinen, monesti toistuva hikiliikunta. Ihminen ei ole laite, vain laihduttamiseen vaikuttavat vaikkapa hormonitoiminta, unen sekä levon lohko sekä stressi.

Kertyneet liikakilotkaan eivät ole puhdasta rasvakudosta, ainoastaan liikapainoisella on myöskin lisää lihasta. Silloin vältetään ns. Nopean laihduttamisen aikana lihasmassaa katoaa lisää. sokeria ja tärkkelystä ja varsinkin nopeita hiilihydraatteja joten sokeria sekä valkoista jauhoja sisältäviä tuotteita ellet tee fyysisesti raskasta työtä taikka treenaa kuin huippu-urheilija.