Category Archives: Sähkötupakka

Sähkötupakka huonoksi terveydelle

Nikotiinin asiallisia vaikutuksia onkin mm. Sähkötupakkaa   saattaa tupakoida ilman nikotiinia tai halutessaan liuokset voikin hommata erivahvuisilla nikotiinipitoisuuksilla. Niitä on myös standardisoitu näiden muodon sekä mittojen mukaisesti.

Valoa ei sittenkään kannata täytyy ehdottomana ostokriteerinä, silloin alentuneen jännitteen voi kevyesti katsoa pienentyneestä höyryn ja maun määrästä. Itse vapottelen kotona sisällä niin kuten tekevät varmasti usea muukin e-savukkeiden käyttäjä. Akun päässä on LED-valo mikä ilmoittaa sähkötupakan jokaisesta tärkeimmistä toiminnoista kuten akun tyhjenemisestä sekä latauksesta, laitteen käynnistymisestä taikka tuotteen ylikuumenemisesta.

Se onkin lähes puolittunut nuorten kohdalla viimeisten kymmenen vuoden kuluessa. Atomisaattori muuttaa nikotiininesteen höyryksi, joka silloin onkin tätä ns. Joissakin nikotiinittomissa tuotteissa onkin havaittu nikotiinia, kun jälleen muutamissa tuotteissa joiden ois saapunut sisältää nikotiinia, nikotiinia ei ole löytynyt. Se ois tappanut bisneksen. 2kk höyryttelyn kuluttua en nykyisillä tiedoillani suosittele tupakan korvikkeeksi ohutta tupakannäköistä laitetta.

Sähkötupakka täytyisi kieltää

Neste siirtyy patruunasta höyrystäjään, jonka tuottaa vesihöyryä. Asiaan perehtymättömän pystyy olla vaikeaa erottaa sähkötupakka syöpäkääryleistä, tällöin sekaannuksia voi syntyä. Sähkötupakka  maistuu kovin huomattavasti samalle kuin klassinen kessu. Eikä bentseenien ihanaa makua.

Sähkötupakka

Samalla monet tupakasta irti toivovat on saaneet helpotuksen Sähkötupakasta. Myös tupakkayhtiöt kehittävät siitä uutta bisnestä, joten haluttiin taikka ei, sähkötupakka lie putkahtanut jäädäkseen. kotimaassa yhdelläkään sähkötupakkavalmisteella ei oo myyntilupaa lääkkeenä, silloin myyntiluvan edellyttämää voimaa kessusta vieroituksessa ei ole osoitettu. Koska sähkötupakka on sähköllä toimiva laite, mikä ei sisällä tupakkakasvista valmistettua ainesta ollenkaan, ei kyseessä oo tupakkatuote.

Sähkötupakka

Ratkaisevaa ei tosiaan oo kunkin yksittäisen nautintoaineen mahdollinen haitallisuus, ainoastaan nautintohakuinen elämäntapa yleensä — jonka tietenkin Tuomisen mukaan täytyisi kieltää. Jos tuntuu ettet saa välittömästi ensimmäisellä vedolla tarpeeksi tapaisia tulemaan, tee lyhyt imaisu että höyrystin aktivoituu sekä sen kuluttua saat vetää savun kaltaista keuhkoihisi.

Sähkötupakan liuos on melkein aina propyleeniglykolipohjainen. Terveyden sekä hyvinvoinnin laitos THL aikoo julkaista oman tilastonsa tän syksyn aikana. Sähkötupakalle  tehtyjä akkuja ladataan USB-liitännän kautta. Suomessa sähkötupakan huimia hyviä puolia kansanterveydelle ei oo oikeastaan huomattu sekä sähkötupakan nikotiinia sisältävien ampullien myymiseen ei ole nykyään saatu Suomessa kenellekään lupaa. Jos sähkötupakat haluttaisiin kieltää, sikäli mielestäni olisi nykyisin vähintäänkin osoitettava, että he onkin oikeasti todella vaarallisia.

Pelottaako sähkötupakka?

Tätä alhaisempia pitoisuuksia sisältäviä valmisteita pidetään itsehoitolääkkeinä, mitä voi tuoda mukanaan Suomeen vai ostaa ulkomailta. Sähkötupakka on turvallisempi vaihtoehto myös ympäristön kannalta; tulta ei käytetä, palovaaraa ei oo.

Jos haluat kokeilla jotakin täysin muuta, löytyy sähköistä savuketta myös eri väreissä sekä laitteissa. Sähkötupakka onkin klassista polttamista huomattavasti terveellisempi vaihtoehto. Mikäli jälleen nesteessä onkin nikotiinia, aine ei kuulu tupakkalain ainoastaan lääkelain piiriin.

Sähkötupakan nesteiden makuaineet sekä nikotiini täytyy sekoittaa johonkin höyrystyvään aineeseen, niin että ne saataisiin kuljetettua höyryn mukana keuhkoihin. Akun ja cartomizerin välissä onkin höyrystäjä (atomisoija) mikä nimensä mukaisesti kuumentaa nestettä muuttaen tän höyryksi. Nikotiinia sisältävää sähkötupakkaa voit tilata ETA-alueelta Suomeen totaalisen lainmukaisesti.

Olen saanut kymmenisen kaverianikin lopettamaan tupakoinnin, jahka suosittelin sitä heillekin. Nämä nesteet on varmasti suurimmalle osalle melko vieraita, täten heidän turvallisuudesta ihmiselle halutaan usein täysin oikeutetusti isompi määrä informaatiota. Nestettä siirtyy ampullista automaattisesti höyrystäjään ja joko imaisun myötä tai nappia painamalla kuumennus käynnistyy. Jos vähän kömpelöltä näyttävä napin painelu ei sinua haittaa, Joye510 on loistava valinta.

Nikotiiniton sähkötupakka

Sähkötupakka on ainut tupakoinnin lopettamiseen tarkoitettu keino, minkä tarjoaa samantapaisen käyttökokemuksen oikeaan tupakkaan verrattuna. NO? fysiikassahan tosiasia on, jotta vailla kosteusprosentti voikin olla korkeintaan täysin. Nestepatruunoita saattaa ostaa joko valmiiksi täytettyinä tai ostamalla pullotettuja täyttönesteitä, joita käytetän siten, jotta niistä kaadetaan nestepatruunaan uutta liuosta tippa kerrallaan sikäli pitkään, että ampulli ei enää kykene imemään isompi määrä liuosta.

Sähkötupakkaa voi röökata joko nikotiinipatruunalla tai nikotiinittomalla patruunalla. Sähkötupakan sisällä onkin lohko jonka kuumenee vain jahka syöpäkäärylettä käytetään. Oikein käytettynä atomisoija kestää normisti reilusti yli tämän ajan. Laadukkaiden merkkien akut kestävät käytössä vuosia. Akun päässä on LED-valo minkä on enimmäkseen latauksen aikana punainen ja latauksen valmistuttua vihreä. Nesteet, joissa onkin korkea nikotiinimäärä (18+ mg) tuntuvat laadukkailla sähkösavukkeilla poltettuna kurkussa kovin samalta ”potkaisulta” kuin normaalillakin tupakalla.

Sähkötupakka muistuttaa tupakkaa

Sähkötupakka mieltää olemukseltaan kovin paljon todellista syöpäkäärylettä – tämä toimii vaan sähköllä. Tämän myös valo ilmoittaa myös erilaisista toiminnoista, kuten ylikuumenemisesta, akun vähenemisestä ja sen lataamisen edistymisestä. Akku lahjoittaa virtaa laitteelle, joka menee pääosin atomisoijan lämmittämiselle. Atomisoija kuumentaa patruunaa josta muodostuu hengitettävä vesihöyry.

Sähkötupakka patruuna sisältää e-nesteen säiliön ja suukappaleen mistä savun kaltaista hengitetään. Tämä onkin koko tuotteen toiminnallisuus näin yksinkertaistettuna, eikä tästä monesti tämän enempää tarvitsekaan tietää. Tämän myös markkinoilla on myös kertakäyttöisiä malleja, joita ei voida uudelleentäyttää vai ladata, ainoastaan ne heitetään käyttämisen loputtua pois.

Akkuja sekä tankkeja myydään usein myöskin kustomoituina versioina, täten sähkötupakan oma “tuunaaminen” ei ole missään nimessä mahdotonta. Useimmiten kaikki sähkötupakoita kauppaava firma tarjoaa yhden tai useamman erilaisen starttipaketin, mikä esittelee laitteen käyttäjälle ja jättää vaihtoehtoja lisäominaisuuksien ostoon.

Hyvä Sähkötupakka aloituspakkaus (starter kit) sisältää kaksi ladattavaa akkua, atomisaattorin, parin patruunan sekä laturin. Jokainen prosenttimäärä kuluu käytännössä, täten varaosien tilaaminen on hyvin suositeltavaa. Mikäli härpäke jostain syystä lakkaa toimimasta, eikä varaosia ole välittömästi tarjolla, sähkötupakka pystyy kevyesti vaihtua takaisin normaaliin tupakkaan.

Sähkötupakka ansiot

Sähkötupakointi onkin aiheuttanut keskustelua myös asiakkaissa. Sähkötupakkaa voi kevyesti erehtyä luulemaan aidoksi savukkeeksi ja se onkin hämmentänyt joitain asiakkaita. Ravintoloitsijalla ja kahvilanpitäjillä onkin kuitenkin oikeus kieltää sähkötupakan käyttö, jospa se häiritsee muita asiakkaita tai jospa tämä ei sovi paikan tyyliin. Tosin virheellisistä viranomaisilmoituksista voi seurata ravintolalle ongelmia.

Sähkötupakka on mitä mainioin vaihtoehto tupakoitsijalle jonka tahtoo tupakoida jatkossa edullisemmin taikka haluaa lopettaa polttamisen totaalisesti. Sähkötupakan hinnat on paljon edullisemmat kuten vanhanaikaisen röökin. Sähkötupakka onkin mahtava tuote, silloin tupakoitsijan ei tarvitse luopua tavastaan, vain voikin tuprutella jatkossa ilman tappavia aineita ja pahan hajuista hengitystä.

Sähkötupakka nimensä mukaisesti toimii sähköllä joten tupakassa onkin patteri. Akku kestää käyttämisestä riippuen useammasta tunnista muutamaan päivään, minkä kuluttua tämä tulee asettaa laturiin. Akkuja on hyvä olla kaksin kappalein, että latauksen kuluessa onkin jo toinen patteri käyttövalmiina. Akun lataukseen voi kulua pari tunti, sikäli ei tartte odotella turhaan akun latautumista.

Suomessa sähkötupakan huimia etuja kansanterveydelle ei oo vieläkään havaittu ja sähkötupakan nikotiinia sisältävien ampullien myymiseen ei ole oikeastaan myönnetty kotimaassa kenellekään lupaa. Netistä on vaikka totaalisen laillista ostaa sähkötupakoita ja nikotiinittomia patruunoita. Yksityiset henkilöt saattavat tilata myöskin nikotiinia sisältäviä e-nesteitä ETA-alueen sisältä tietyin rajoituksin. Suuri lohko tilaa kuitenkin myös nikotiinia sisältäviä sähkötupakan nesteitä ulkomailta myöskin ETA-alueen ulkopuolelta sekä sellainen kansalaistottelemattomuus onkin vaan hyvä asia: sähkötupakka ja nikotiinia sisällään pitävät nestepatruunat ovatkin auttaneet useita pääsemään eroon hengenvaarallisesta tupakoinnista, täten perusteet rajoituksille on järjenvastaisia.

Sähkötupakka vs. tavallinen tupakka

Sähkötupakka ei itseasiassa ole tupakkatuote, se ei sisällä röökiä. Tupakka korvataan liuoksella joka muutetaan höyryksi lämmittämällä. Ei aiheuta tuhansia aineita mitä tupakansavussa onkin eivätkä altista toisia passiiviselle tupakoinnille. Sähkötupakka onkin myös käytännössä vähemmän vaarallinen kuin tavallinen tupakka mutta tätä ei sytytetä missään vaiheessa eikä palovaaraa oo.
Sähkötupakasta syntyvästä höyrystä ei tule värjääntymis taikka haju-haittoja. Sähkötupakasta on nikotiinia sisällään pitäviä ja nikotiinittomia versioita.
Lain mukaan sähkötupakkaa voikin käyttää joissa vaan, myös paikoissa missä kessuttelu on kielletty. Sytytystä paitsi että käytetään kuten klassista syöpäkäärylettä. Sähkötupakka onkin ainut polttamisen lopettamiseen tarkoitettu keino mikä tarjoaa myöskin tupakoimisen tunteen
Kaiken tämän lisäksi sähkötupakointi onkin halvempaa kuten tupakanpoltto. Lyhyesti, sähkötupakka on rööki vailla sen negatiivisia puolia sekä vaikutuksia.

Tupakanpolton voi lopettaa monella tavoin, joku voikin lopettamaan vailla mitään apukeinoja, saat jauhaa nikotiinipurkkaa, leikkiä laastareilla taikka kokeilla vahvempaa lääkitystä (Zyban, Champix). Omalla kohdallani ainut toimiva keino oli sähkötupakka, tosin mitään lääkekuuria en ees lähtenyt kokeilemaan muiden kokemuksia luettuani.

Sähkötupakka koostuu enimmäkseen kolmesta eri osasta. Akku on suurin määrä ja tämän merkitys lienee ilmiselvä. Sähkötupakka tosiaan toimii ”yllättäen” sähköllä. Yksi akku pystyy kestää mallista ja käytön määrästä riippuen useista tunneista yleensä useisiin päiviin. Lataus tapahtuu irrottamalla patteri toisista osista ja kiinnittämällä se laturiin. Lataus kestää yleensä muutamia tunteja elikkä onkin hyvä hankkia akkuja monia jottei tule hätä latauksen aikana. Akun päässä on LED-valo minkä ilmoittaa sähkötupakan kaikista tärkeimmistä toiminnoista kuten akun tyhjenemisestä ja latauksesta, laitteen käynnistymisestä taikka laitteen ylikuumenemisesta. jep, useimmissa malleissa on suojaus jonka estää liian pitkän yhtämittaisen imaisun että laite ei ylikuumene sekä vaurioidu.

Sähkötupakka

Sähkötupakkaa käyttämällä välttää kamalan osan peinteisen tupakan aiheuttamista haitoista, jotta sähkötupakka ei muodosta savua, vaan vain höyrystää laitteessa käytettyä nestettä (lue isompi määrä sähkötupakan cartomizereissa käytetyistä nesteistä sivulla ”sähkötupakan nesteet”). Sähkötupakasta hyötyvät myös tupakoijan kanssaihmiset, että sähkötupakan käyttö ei altista muita suomalaisia passiiviselle tupakoinnille sekä tämän haitoille.
Sähkötupakalla et voi tulipaloa saada aikaiseksi, koska sähkötupakassa ei pala mikään, vaan sähkötupakassa käytetyn cartomizerin nesteet höyrystetään kuumentamalla sähkön kautta. Sähkötupakkaa saat siis käyttää huoletta esimerkiksi sängyssä makoillessa ilman huolta nukahtamisesta sekä tulipalosta. Sähkötupakan yksi upea etu onkin se, ettei tämän käytöstä jää kadulle rumia tupakantumppeja, vaan käyttäminen onkin modernimpaa ja sivistyneempää myös luonnon kannalta. Sähkötupakan nestepatruunoiden elinikä onkin pitkä ja niitä ei tule heiteltyä käyttämisen päästä luontoon.

 

Sähkötupakka höyry ei tupakansavusta poiketen värjää hampaita, joten keltaisia hampaita ei tarvitse polttamisen tähden enää sietää. Myöskään tupakanpolton aiheuttama pahanhajuinen hengitys ei häiritse sähkötupakan käyttäjiä, vaan hengitys tuoksuu käyttämisen jälkeen esimerkiksi vaniljalta, jos päätät sen makuisia nesteitä sähkötupakassasi käyttää.
Sähkötupakkaa voit käyttää missä tahansa, koska sähkötupakan muodostama höyry ei tuota muille terveys- eivätkä hajuhaittoja. Ainoa syy miksi onkin näin sähkötupakan käyttäminen pystyy herättää ihmetystä paikoissa, missä tupakointi on normisti kiellettyä, onkin tämä jotta suurin lohko kessuttelijoista ei vielä sähkötupakan eduista käsitä.

Sähkötupakan täyttönesteen ainut myrkky onkin nikotiini, minkä on välttämätön ainesosa nikotiiniriippuvuuden tyydyttämiseksi. Nikotiini ei oo kuitenkaan todistetusti tappanut ketään. Tämä tietenkin nostaa verenpainetta sekä alentaa yleistä terveydentilaa vain on höyhensarjalainen verrattuna rikkiin, häkään sekä arsenikkiin. Voidaan tosiaan huoletta sanoa, niin että sähkötupakan haitat ovatkin ainoastaan parin prosentin luokkaa normaaliin tupakointiin verrattuna.

Tupakointi kandee siis vaihtaa sähkötupakointiin mahdollisimman kohta, silti Suomessa vallanpitäjät ovatkin nykyään jostain kumman syystä toista mieltä. Kuten monessa muussakin asiassa, myöskin sähkötupakoiden laaduissa sekä hinnoissa onkin huimia eroja. Halvimmillaan tuotteen pystyy tilata muutamalla eurolla, vaan tällaisen laitteen käyttöikä ei usein oo kovinkaan reipas. Normaalit ja muuhunkin kuten testikäyttöön tarkoitettujen sähkötupakoiden hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä aina sataan euroon.