Category Archives: Sulkapallo

Sulkapallo on kotoisin Muualta

Muun muassa Kiinan maajoukkueen käyttämät LI-NING-sulkapallotuotteet edustavat ja teknologian että laadun puolesta alan ehdotonta kärkeä. Minulla on mailapelitaustaa sekä siten ehkäpä valmiiksi hieman pelisilmää sulkapalloonkin. Muut ominaisuudet liittyvät mailan suunnitteluun (valmistajilla onkin eri malleja) ja jänteeseen. Aitosulkaisella pallolla se yleensä ottaen merkitsee, jotta eräs vai useampi sulka on mennyt poikki.

Eivät yksinkertaisesti kestä, sekä mailasta sain maksaa itseäni kipeäksi. Toisaalta nykyaikaiset ohuet hiilikuitumailat rikkoutuvat melko herkästi osuessaan kovaan esineeseen (toiseen mailaan) tai kentän pintaan. Ainakin aluksi. Kalleimmat mailat kaupataan monesti vailla jänteitä, koska ostaja kuitenkin laitattaisi niihin mieleisensä jänteet pelityyliinsä sopivalle kireydelle.

Wilson sulkapallot

Sulista pelaavat perheet, tuttavapariskunnat, ystäväryhmät, iäkkäämmät, nuoret yhdessä jne. Halleilla niitä välillä kaupataan yksittäinkin. Liikkuttamisen tarkoitus onkin saada vastustaja tekemään kohtalokkaan virheen. Alkuvuosien verkkainen kasvu kiihtyi huimasti Pontus Jäntin voitettua 1987 juniorien EM-kultaa.

Sulkapallo on mailapeli, mitä pelaa vastakkain 2 pelaajaa (kaksinpeli) vai kaksi paria (nelinpeli). Pallon lentoon vaikuttavat oleellisesti paikalliset olosuhteet (ilmankosteus, lämpötila ja ilmanpaine), täten palloja joudutaan valmistamaan nopeudeltaan erilaisia. Mailan alaosassa on päällysnauha eli ns. Toisaalta olen myös aika lailla aloittelija sulkapallossa, minkä onkin mielestäni vaan hyvä juttu. Aitosulkaisten pallojen nopeusluokka ilmaistaan yleensä kaksinumeroisella luvulla.

Tyypillinen virhe on huono palautus, mihin on selkeä vastata esim. iskulyönnillä, taikka minkä menee pelialueen rajojen ulkopuolelle. Cincinnati Redsin Aroldis Chapman heitti syyskuussa 2010 San Diego Padresia vastaan virallisen ennätyslukeman: 105,1 mailia joten noin 170 kilometriä tunnissa. Nelinpelissä liikkuminen on vähäisempää, että pelaajat voivat pitää kenttää paremmin hallussaan. Ja enimmäkseen se on siinä vaiheessa vielä, jahka hiki rupee puskemaan kunnolla ja sen takia riittää aikaa.