Category Archives: Tablet tietokoneet

Tablet tietokoneet

Tablet tietokoneiden hinnat vaihtelevat ominaisuuksien, valmistajien ja jälleenmyyjien mukaisesti n. 100 – 900 taalan joskus. Käyttäjiä tableteihin houkuttavat vanhanaikaisen internet käyttämisen lisäksi etenkin pelit. Myös aikakaus- sekä sanomalehtien digiversioista on isot odotukset. Tablet-tietokoneiden kaupan arvellaan nelinkertaistuvan liki 300 miljoonaan kappaleeseen vuosina 2011-2015. Hiljattain kotimaassa uutisoitiin näyttävästi oletus, että tabletit riittävät monien käyttäjän tarpeisiin niin hyvin, niin että saattavat korvata läppärit kokonaan. Kommenttikeskusteluissa lentosimulaattori- ja strategiapelimiehet purnasivat, niin että ei koskaan. Tuo onkin sikäli ironista, niin että pelipuolella tilalle suunniteltu ilmiö tapahtui jo aiemmin: valtavirta pelaa konsoleilla, ja PC-pelaaminen onkin jäämässä vakavampien harrastajien touhuksi.

Vuosi onkin ollu ikävä pc-valmistajille, sillä myynti on laskenut niiin kuluttaja- kuin yritysmalleissa. Pudotus onkin 5–15 prosenttia tuoteryhmästä riippuen. Pahimmin on kärsinyt yritysmallien menekki. Hankintoja ja päivityksiä onkin siirretty. Aika usea tilaa nyt kannettavan tietokoneen sijasta tablet tietokoneet; kevyen ja nopean nettipäätteen, pelivälineen ja työlaitteenkin etenkin kalenteri- ja sähköpostikäyttöön. Valmistajien pelastajaksi yrittää Windows 8 -käyttöjärjestelmä kosketusohjauksen käyttöliittymän kera. Uusia pc- sekä tablet-yhdistelmiä on esitelty sekä tulossa monilta valmistajilta tän vuoden lopussa taikka ensi vuoden alussa. Hinnat lähtevät mallista riippuen näin 900 eurosta.

Tablet tietokoneet ovat myöskin huomattavan painavia laitteita. Vaikka Applen iPad 2 painaakin vain 0,6 kiloa, onkin tämä silti liian painava pidettäväksi pidempää aikaa kämmenen päällä. Koon sekä painon tähden älypuhelin onkin merkittävästi parempi ratkaisu siihen tarpeeseen, johon taulutietokonetta ehkä esimerkiksi kaupungilla kahvilla ollessa käytettäisiin.Tablet tietokone onkin vaan ylimääräinen laite kannettavaksi. Tablet tietokone ei suurimmalla osalla käyttäjiä korvaa mitään laitetta. Henkilöt käyttävät kuitenkin läppäriään vai pöytäkonettaan kotonaan, sekä ulkona ollessaan älypuhelintaan. Se tekeekin tabletista ylimääräisen laitteen.