Sähkötupakka

Ratkaisevaa ei tosiaan oo kunkin yksittäisen nautintoaineen mahdollinen haitallisuus, ainoastaan nautintohakuinen elämäntapa yleensä — jonka tietenkin Tuomisen mukaan täytyisi kieltää. Jos tuntuu ettet saa välittömästi ensimmäisellä vedolla tarpeeksi tapaisia tulemaan, tee lyhyt imaisu että höyrystin aktivoituu sekä sen kuluttua saat vetää savun kaltaista keuhkoihisi.

Sähkötupakan liuos on melkein aina propyleeniglykolipohjainen. Terveyden sekä hyvinvoinnin laitos THL aikoo julkaista oman tilastonsa tän syksyn aikana. Sähkötupakalle  tehtyjä akkuja ladataan USB-liitännän kautta. Suomessa sähkötupakan huimia hyviä puolia kansanterveydelle ei oo oikeastaan huomattu sekä sähkötupakan nikotiinia sisältävien ampullien myymiseen ei ole nykyään saatu Suomessa kenellekään lupaa. Jos sähkötupakat haluttaisiin kieltää, sikäli mielestäni olisi nykyisin vähintäänkin osoitettava, että he onkin oikeasti todella vaarallisia.

Pelottaako sähkötupakka?

Tätä alhaisempia pitoisuuksia sisältäviä valmisteita pidetään itsehoitolääkkeinä, mitä voi tuoda mukanaan Suomeen vai ostaa ulkomailta. Sähkötupakka on turvallisempi vaihtoehto myös ympäristön kannalta; tulta ei käytetä, palovaaraa ei oo.

Jos haluat kokeilla jotakin täysin muuta, löytyy sähköistä savuketta myös eri väreissä sekä laitteissa. Sähkötupakka onkin klassista polttamista huomattavasti terveellisempi vaihtoehto. Mikäli jälleen nesteessä onkin nikotiinia, aine ei kuulu tupakkalain ainoastaan lääkelain piiriin.

Sähkötupakan nesteiden makuaineet sekä nikotiini täytyy sekoittaa johonkin höyrystyvään aineeseen, niin että ne saataisiin kuljetettua höyryn mukana keuhkoihin. Akun ja cartomizerin välissä onkin höyrystäjä (atomisoija) mikä nimensä mukaisesti kuumentaa nestettä muuttaen tän höyryksi. Nikotiinia sisältävää sähkötupakkaa voit tilata ETA-alueelta Suomeen totaalisen lainmukaisesti.

Olen saanut kymmenisen kaverianikin lopettamaan tupakoinnin, jahka suosittelin sitä heillekin. Nämä nesteet on varmasti suurimmalle osalle melko vieraita, täten heidän turvallisuudesta ihmiselle halutaan usein täysin oikeutetusti isompi määrä informaatiota. Nestettä siirtyy ampullista automaattisesti höyrystäjään ja joko imaisun myötä tai nappia painamalla kuumennus käynnistyy. Jos vähän kömpelöltä näyttävä napin painelu ei sinua haittaa, Joye510 on loistava valinta.

Nikotiiniton sähkötupakka

Sähkötupakka on ainut tupakoinnin lopettamiseen tarkoitettu keino, minkä tarjoaa samantapaisen käyttökokemuksen oikeaan tupakkaan verrattuna. NO? fysiikassahan tosiasia on, jotta vailla kosteusprosentti voikin olla korkeintaan täysin. Nestepatruunoita saattaa ostaa joko valmiiksi täytettyinä tai ostamalla pullotettuja täyttönesteitä, joita käytetän siten, jotta niistä kaadetaan nestepatruunaan uutta liuosta tippa kerrallaan sikäli pitkään, että ampulli ei enää kykene imemään isompi määrä liuosta.

Sähkötupakkaa voi röökata joko nikotiinipatruunalla tai nikotiinittomalla patruunalla. Sähkötupakan sisällä onkin lohko jonka kuumenee vain jahka syöpäkäärylettä käytetään. Oikein käytettynä atomisoija kestää normisti reilusti yli tämän ajan. Laadukkaiden merkkien akut kestävät käytössä vuosia. Akun päässä on LED-valo minkä on enimmäkseen latauksen aikana punainen ja latauksen valmistuttua vihreä. Nesteet, joissa onkin korkea nikotiinimäärä (18+ mg) tuntuvat laadukkailla sähkösavukkeilla poltettuna kurkussa kovin samalta ”potkaisulta” kuin normaalillakin tupakalla.