Sähkötupakka muistuttaa tupakkaa

Sähkötupakka mieltää olemukseltaan kovin paljon todellista syöpäkäärylettä – tämä toimii vaan sähköllä. Tämän myös valo ilmoittaa myös erilaisista toiminnoista, kuten ylikuumenemisesta, akun vähenemisestä ja sen lataamisen edistymisestä. Akku lahjoittaa virtaa laitteelle, joka menee pääosin atomisoijan lämmittämiselle. Atomisoija kuumentaa patruunaa josta muodostuu hengitettävä vesihöyry.

Sähkötupakka patruuna sisältää e-nesteen säiliön ja suukappaleen mistä savun kaltaista hengitetään. Tämä onkin koko tuotteen toiminnallisuus näin yksinkertaistettuna, eikä tästä monesti tämän enempää tarvitsekaan tietää. Tämän myös markkinoilla on myös kertakäyttöisiä malleja, joita ei voida uudelleentäyttää vai ladata, ainoastaan ne heitetään käyttämisen loputtua pois.

Akkuja sekä tankkeja myydään usein myöskin kustomoituina versioina, täten sähkötupakan oma “tuunaaminen” ei ole missään nimessä mahdotonta. Useimmiten kaikki sähkötupakoita kauppaava firma tarjoaa yhden tai useamman erilaisen starttipaketin, mikä esittelee laitteen käyttäjälle ja jättää vaihtoehtoja lisäominaisuuksien ostoon.

Hyvä Sähkötupakka aloituspakkaus (starter kit) sisältää kaksi ladattavaa akkua, atomisaattorin, parin patruunan sekä laturin. Jokainen prosenttimäärä kuluu käytännössä, täten varaosien tilaaminen on hyvin suositeltavaa. Mikäli härpäke jostain syystä lakkaa toimimasta, eikä varaosia ole välittömästi tarjolla, sähkötupakka pystyy kevyesti vaihtua takaisin normaaliin tupakkaan.