Sähkötupakka vs. tavallinen tupakka

Sähkötupakka ei itseasiassa ole tupakkatuote, se ei sisällä röökiä. Tupakka korvataan liuoksella joka muutetaan höyryksi lämmittämällä. Ei aiheuta tuhansia aineita mitä tupakansavussa onkin eivätkä altista toisia passiiviselle tupakoinnille. Sähkötupakka onkin myös käytännössä vähemmän vaarallinen kuin tavallinen tupakka mutta tätä ei sytytetä missään vaiheessa eikä palovaaraa oo.
Sähkötupakasta syntyvästä höyrystä ei tule värjääntymis taikka haju-haittoja. Sähkötupakasta on nikotiinia sisällään pitäviä ja nikotiinittomia versioita.
Lain mukaan sähkötupakkaa voikin käyttää joissa vaan, myös paikoissa missä kessuttelu on kielletty. Sytytystä paitsi että käytetään kuten klassista syöpäkäärylettä. Sähkötupakka onkin ainut polttamisen lopettamiseen tarkoitettu keino mikä tarjoaa myöskin tupakoimisen tunteen
Kaiken tämän lisäksi sähkötupakointi onkin halvempaa kuten tupakanpoltto. Lyhyesti, sähkötupakka on rööki vailla sen negatiivisia puolia sekä vaikutuksia.

Tupakanpolton voi lopettaa monella tavoin, joku voikin lopettamaan vailla mitään apukeinoja, saat jauhaa nikotiinipurkkaa, leikkiä laastareilla taikka kokeilla vahvempaa lääkitystä (Zyban, Champix). Omalla kohdallani ainut toimiva keino oli sähkötupakka, tosin mitään lääkekuuria en ees lähtenyt kokeilemaan muiden kokemuksia luettuani.

Sähkötupakka koostuu enimmäkseen kolmesta eri osasta. Akku on suurin määrä ja tämän merkitys lienee ilmiselvä. Sähkötupakka tosiaan toimii ”yllättäen” sähköllä. Yksi akku pystyy kestää mallista ja käytön määrästä riippuen useista tunneista yleensä useisiin päiviin. Lataus tapahtuu irrottamalla patteri toisista osista ja kiinnittämällä se laturiin. Lataus kestää yleensä muutamia tunteja elikkä onkin hyvä hankkia akkuja monia jottei tule hätä latauksen aikana. Akun päässä on LED-valo minkä ilmoittaa sähkötupakan kaikista tärkeimmistä toiminnoista kuten akun tyhjenemisestä ja latauksesta, laitteen käynnistymisestä taikka laitteen ylikuumenemisesta. jep, useimmissa malleissa on suojaus jonka estää liian pitkän yhtämittaisen imaisun että laite ei ylikuumene sekä vaurioidu.