Sähkötupakka

Sähkötupakkaa käyttämällä välttää kamalan osan peinteisen tupakan aiheuttamista haitoista, jotta sähkötupakka ei muodosta savua, vaan vain höyrystää laitteessa käytettyä nestettä (lue isompi määrä sähkötupakan cartomizereissa käytetyistä nesteistä sivulla ”sähkötupakan nesteet”). Sähkötupakasta hyötyvät myös tupakoijan kanssaihmiset, että sähkötupakan käyttö ei altista muita suomalaisia passiiviselle tupakoinnille sekä tämän haitoille.
Sähkötupakalla et voi tulipaloa saada aikaiseksi, koska sähkötupakassa ei pala mikään, vaan sähkötupakassa käytetyn cartomizerin nesteet höyrystetään kuumentamalla sähkön kautta. Sähkötupakkaa saat siis käyttää huoletta esimerkiksi sängyssä makoillessa ilman huolta nukahtamisesta sekä tulipalosta. Sähkötupakan yksi upea etu onkin se, ettei tämän käytöstä jää kadulle rumia tupakantumppeja, vaan käyttäminen onkin modernimpaa ja sivistyneempää myös luonnon kannalta. Sähkötupakan nestepatruunoiden elinikä onkin pitkä ja niitä ei tule heiteltyä käyttämisen päästä luontoon.

 

Sähkötupakka höyry ei tupakansavusta poiketen värjää hampaita, joten keltaisia hampaita ei tarvitse polttamisen tähden enää sietää. Myöskään tupakanpolton aiheuttama pahanhajuinen hengitys ei häiritse sähkötupakan käyttäjiä, vaan hengitys tuoksuu käyttämisen jälkeen esimerkiksi vaniljalta, jos päätät sen makuisia nesteitä sähkötupakassasi käyttää.
Sähkötupakkaa voit käyttää missä tahansa, koska sähkötupakan muodostama höyry ei tuota muille terveys- eivätkä hajuhaittoja. Ainoa syy miksi onkin näin sähkötupakan käyttäminen pystyy herättää ihmetystä paikoissa, missä tupakointi on normisti kiellettyä, onkin tämä jotta suurin lohko kessuttelijoista ei vielä sähkötupakan eduista käsitä.

Sähkötupakan täyttönesteen ainut myrkky onkin nikotiini, minkä on välttämätön ainesosa nikotiiniriippuvuuden tyydyttämiseksi. Nikotiini ei oo kuitenkaan todistetusti tappanut ketään. Tämä tietenkin nostaa verenpainetta sekä alentaa yleistä terveydentilaa vain on höyhensarjalainen verrattuna rikkiin, häkään sekä arsenikkiin. Voidaan tosiaan huoletta sanoa, niin että sähkötupakan haitat ovatkin ainoastaan parin prosentin luokkaa normaaliin tupakointiin verrattuna.

Tupakointi kandee siis vaihtaa sähkötupakointiin mahdollisimman kohta, silti Suomessa vallanpitäjät ovatkin nykyään jostain kumman syystä toista mieltä. Kuten monessa muussakin asiassa, myöskin sähkötupakoiden laaduissa sekä hinnoissa onkin huimia eroja. Halvimmillaan tuotteen pystyy tilata muutamalla eurolla, vaan tällaisen laitteen käyttöikä ei usein oo kovinkaan reipas. Normaalit ja muuhunkin kuten testikäyttöön tarkoitettujen sähkötupakoiden hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä aina sataan euroon.