Tag Archives: autokamera

Autokamera

Kävin tuolta sivulta kautta parikymmentä autokameraa sekä valitsin loppujenlopuksi ainoan sellaisen, minkä käyttöjännite käsitettiin olevan 12 volttia. Videokamera onkin ollu autossa jo pitkään. Jokaisella onkin oikeus tietää, miten saattaa olla tietoja kerätään, kuka noita kerää sekä joihin näitä onkin merkitys käyttää. Tällä voi saada maantierosvon kiipeliin jonka kolhii taikka tekevät jotakin muuta laitonta ja lähtee karkuun.

Aarnio vaikka mieltää, että tulkinta on eri, jospa autokamerat asentaa liikenneyhtiö. Peruskameran voi muutamalla kymmenellä eurolla kun jälleen laadukkaammasta mallista voi pulittaa toista sataa euroa. Ainakin mulla autokamera onkin säästänyt yhden omavastuun verran parkkipaikalla tapahtuneesta pienestä kolaroinnista.

Nauhoittavat autokamerat

Henkilötietolain mukainen informointivelvoite käy toteuttaa myös autokameravalvonnan yhteydessä. Olen kirjoittanut nettiin vain kolme julkaisua omalla nimelläni sekä nekin on ammattiin liittyviä. Autokamera  / on varustettu kuudella infrapunaledilla, joiden ansiosta se tallentaa tarkkaa videota myöskin heikossa valaistuksessa (max 10 metrin etäisudeltä).

Epäselväksi voi jäädä esimerkiksi se, ajetaanko omalla kaistalla tai vastaantulijoiden kaistalla, Kantola selventää. Tallennusjakson vaihtumista ei katsellessa huomaa. Se ei saa pudota päälle, eikä sen takia voi kolauttaa päätään. Tuolla mantereella ajaessa henkilöautoilla on pahempi tapa kiusata suuria autoja kuten kotimaassa.

Miksi tarvitaan autokamera?

Autokameroiden hintahaarukka toimituskuluineen onkin tällä hetkellä näin 35-190 euroa. Hänen mukaansa ajotallennin on suoranainen pelastus Venäjän teillä. Jotta kuvamateriaalisi toimisi mitenkään todisteena oikeudessa, tämä on käytävä rikostutkinnan yhteydessä vaikutuksesta editoinnin varalta. Videonauhan lyöminen tiskiin kolaritilannetta todistaakseen ei tämän lisäksi ole aukotonta, että tallenteita voidaan jälkikäteen muuttelemaan.

Sillä voikin kyllä myös katsella kortille tallennettuja videoita sekä valokuvia. Autokameralla tallennat kevyesti ajon kuluessa autosi edessä tapahtuvat asiat esim. Sama koskee parkkeerattua autoa, jonka autokamera näyttää esimerkiksi kotitaloa kohti. Muutamat joukkoliikenteen linja-autonkuljettajat kiinnittävät bussin ikkunaan omalla työvuorollaan videokameran. Kuvan laatu ja lisäominaisuudet ovat tärkeimpiä hintaa määrittäviä tekijöitä.

Oikeus puolestaan päättää tapauskohtaisesti, hyväksytäänkö jotakin todistetta oikeuteen vai ei. Autokameran muistiin mahtuu kerrallaan kahdeksan tuntia videokuvaa. Lupaa ei ois herunut. Mikäli yhtiö kuvaa sivullisia, sen takia pitää olla joku oikeusperuste. auton mustalaatikko.

Autokamera paljasti vanhuksen sikamaisen ohituksen

Kuljettaja kertoo asentavansa tupakansytytinlaturilla virtaa saavan autokameran imukupilla tuulilasiin joka kerta aikaisemmin työvuoron alkua. viimeisen puolen tunnin ajalta katunäkymän eteenpäin, ajonopeuden, tarkan sijainnin (gps), ajosuunnan ja hetkellisen kiihtyvyyden (hidastuvuden) sikäli aksiaalisesti kuten poikittaisestikin, kaasun/jarrun käytöt, ulkolämpötilan ym.

Autokamera

Tuotapa ei poliisisetä edes saatta millään tavalla toteuttamaan, elikkä kuvamateriaalisi arvo tosiaan tipu vain omaan viihdekäyttöösi sekä heidän todistusaineistoksi joiden yksityisyyttä loukkaat levittämällä sitä. Itse ottaisin mielelläni autokameravalvonnan itsensä autooni. Niitä elokuvia ois kiva katsella vuosien kuluttua.

Elokuvat ja erityisesti ohjaamon äänitallennin helpottavat huikeasti onnettomuustutkintaa. Lisäksi pitäisi olla ajotietotallennin, mikä tallentaisi hallintalaitteiden asetukset sekä auton liiketilan. Enkä kokisi tätä millään tavalla yksityisyyden loukkauksena, kuitenkin muuten pidänkin yksityisyydestä tarkkaa huolta.

Olen kirjoittanut nettiin ainoastaan kolme julkaisua omalla nimelläni sekä nekin on ammattiin liittyviä. En ole mukana missään sosiaalisessa mediassa omalla nimelläni. Selaimessani on aina NoScript, RequestPolicy sekä Adblock. En myöskään käytä mitään Googlen palveluita. Tästä autokamerasta minulla onkin kokemusta. Ostin syksyllä tuollaisen autokameran.

Odotusaika oli miltei pari kk ennen kuten sain autokameran. Se käsitettiin olevan eksynyt matkalla jonnekin ja myyjä lähetti uuden tuotteen tilalle. Kamera käynnistyy yleensä kun auton pistorasiaan käy virtaa, täten auton käynnistyksen yhteydessä sekä sammuu kun auton virrat sammutetaan. Muutamat joukkoliikenteen linja-autonkuljettajat kiinnittävät bussin ikkunaan omalla työvuorollaan videokameran.