Tag Archives: e-tupakka

Sähkötupakka kauppoja

Sähkötupakka kun ei ole tupakkatuote sekä tämän vuoksi sitä ei koske myöskään tupakkalaki. Saatavilla onkin monenlaisia makuvaihtoehtoja. Tässäkään asiassa myyjien ylistyspuheita ei joka kerta kannata uskoa, ne on harvoin todellisuutta vastaavia. Näin vältytään edellä mainituilta tilanteilta. Höyrystäjä onkin pienempi metallinen lohko ja cartomizer on yleensä suunnilleen saman kokoinen mutta tuotettu muovista. Jatkossa voikin tilata sähkötupakan osia tai oheistuotteita erikseen.

Normaalit ja muuhunkin kuin testikäyttöön tarkoitettujen sähkötupakoiden hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä aina sataan euroon. Yleensä liuos koostuu enimmäkseen propyleeniglykolista tai glyseriinistä, mitä on jatkettu vedellä ja erilaisilla makuaineilla. Sähkötupakan patruunassa valjastettu neste höyrystetään kuumentamalla energiaa käyttäen.

Nikotiinipitoinen sähkötupakka

Kaikki ovat kommentoineet polttamisensa vähentyneen vaihtamisen päästä. Nikotiinituotteita saa jo kaupata ruokakaupoissa, sikäli miksi onkin näin ihmeessä Suomalaiset verkkokauppiaat ja kauppiaat eivät voi kaupata niikotiininesteitä sähkötupakoihin, vain kuluttajien täytyy ostaa he ulkomailta. Toinen siihen vähän liittyvä kriteeri on kuinka paljon ja kuinka lämmintä savun kaltaista e-savuke tuottaa, se vaikuttaa visuaalisuuden myös kurkkutuntuman kovuuteen.

Valtaosassa sähkötupakkatutkimuksista onkin lisäksi menetelmällisiä puutteita, ja ne perustuvat vastaajien käsityksiin tästä, kuinka ja miksi onkin näin he käyttävät sähkötupakkaa. sähkötupakan edut – sähkötupakka onkin näppärä ja helppokäyttöinen, joka on päivänselvä sujauttaa taskuun ja “sytyttää” halutessaan.

Sähkötupakkaa
Tästä johtuen sähkötupakan “savu” tuntuu kevyemmältä sekä pehmeämältä. Parasta olisikin joka kerta ensin selvittää onko sähkötupakan käyttö laillista kyseisissä tiloissa. Tiputa tippa vettä hieman teräsvillaa muistuttavalle osalle sähkötupakan päässä.

Tähän väliin on tietysti pakko todeta niin että myöskään kallis hinta ei merkitse automaattisesti laadukasta savuketta. Ennen ostamista, muista nähdä nettikauppalista ja hyödynnä alennuskoodit. Sähkötupakkaa ei sytytetä tulella, vaan se voi virtaa laturista ja onkin voimakkaasti käyttövalmis. Se tarkoittaisi, jotta nykykäytäntö, jossa sähkötupakan nikotiininesteet tilataan internetistä EU:n alueelta, ei enää onnistuisi.

Kannattaa kysellä vaikka keskustelualueeltamme lisätietoja. jep se valitettavasti kestää monta vuotta ennen kuin voidaan osoittamaan nämä pitkän aikavälin vaikutukset, terveysvaikutukset, terveyden haittavaikutukset sekä vaikutukset tupakoinnin lopettamiseen.

Sähkötupakka pitäisi kieltää

Mitä suurempi kapasiteetti, tätä isompi määrä sähkötupakasta voi henkosia yhdellä latauskerralla. vesisateella ilman kosteusprosentti onkin käytännössä täysin, jolloin jokainen hengittää 100 prosenttista vesihöyryä, vaan ei siitäkään voi vesikeuhkoa! Myös uimahalleissa, joissa on avoin vesiastia (allas) vailla kosteusprosentti on täysin jota kaikki hengittävät. Helsinkiläinen Anssi Seppälä, 25, oli röökannut kessua kymmenen vuotta aikaisemmin kuten kokeili sähkötupakkaa 2 kuukautta sitten.

Englannin kieliset termit ovat atomizer (koteloitu lämmitysvastus), cartridge (pumpulia sisältävä säiliö, mihin liuos onkin imeytetty, liitetään höyrystimeen niin, niin että pumpuli koskettaa vastusta) ja tank elikkä säiliö.

Tottakai mukaan mahtuu joka kerta viallisia maanantaikappaleita taikka tuotteita jotka eivät henkilön omia mieltymyksiä vastaa ja näistä syntyy satunnaisia negatiivisia mielipiteitä. Tällöin LED valo rupee vilkkua. Laitteen yleistyessä tämä varmemmin tunnistetaan helpommin sekä sen käyttämiseen liittyviä säädöksiä tullaan varmasti tekemään.

Onkin toki edistysaskel vaihtaa tavalliset rööki sähkösavukkeisiin. Jos laitteen käytöstä käy huono olo niin olet varmasti valinnut laitteen jonka onkin nikotiinipitoisuuden osalta liian vahva höyryttelysi tahtiin nähden. Nikotiinia sisältävän sähkötupakan tilaamiseen tarvitset lääkereseptin.

Sähkötupakka hinta

Sähkötupakan cartomizer pitää sisällään nestemäistä nikotiinia sekä propyleeniglykolia. Jos jälleen haluat jotain persoonallisempaa niin valintasi onkin e-sikari (DSE-701, Joye301, RN-4062…) vai e-piippu (DSE-601, KR-608, Joye307…). Tupakkalaki ei ota kantaa tupakkajäljitelmien sekä tupakan vastikkeiden maahantuontiin taikka myyntiin. Kyllä se valitettavasti kestää monta vuotta aikaisemmin kuten pystytään osoittamaan nämä pitkän aikavälin vaikutukset, terveysvaikutukset, terveyden haittavaikutukset ja vaikutukset tupakoinnin lopettamiseen.

Sähkötupakka vaaraksi keholle

Miksi sähkötupakan kaupan salliminen aiheuttaisi mitään erityistä ongelmaa kouluissa? Eikö Tuominen ole kuullut semmoisesta kuin myynnin ikärajat? Suomessa kaupataan täysi-ikäisille nykyäänkin esimerkiksi alkoholia, ilotulitusraketteja sekä lähes aseita. Sähkötupakan aloituspakkauksia, mitkä sisällään pitävät kaiken tarvittavan, kaupataan 15 eurosta 50 taalan hintaan mallista ja ostopaikasta riippuen. Kanteet olivat nostettu paikallisessa, alueellisessa ja kansallisessa oikeusistuimissa.

Yhdysvalloista ja Kiinasta saa tilata sähkötupakkatarvikkeita, vain ei nikotiinia sisällään pitäviä tuotteita.

Sähkötupakka

Ratkaisevaa ei tosiaan oo kunkin yksittäisen nautintoaineen mahdollinen haitallisuus, ainoastaan nautintohakuinen elämäntapa yleensä — jonka tietenkin Tuomisen mukaan täytyisi kieltää. Jos tuntuu ettet saa välittömästi ensimmäisellä vedolla tarpeeksi tapaisia tulemaan, tee lyhyt imaisu että höyrystin aktivoituu sekä sen kuluttua saat vetää savun kaltaista keuhkoihisi.

Sähkötupakan liuos on melkein aina propyleeniglykolipohjainen. Terveyden sekä hyvinvoinnin laitos THL aikoo julkaista oman tilastonsa tän syksyn aikana. Sähkötupakalle  tehtyjä akkuja ladataan USB-liitännän kautta. Suomessa sähkötupakan huimia hyviä puolia kansanterveydelle ei oo oikeastaan huomattu sekä sähkötupakan nikotiinia sisältävien ampullien myymiseen ei ole nykyään saatu Suomessa kenellekään lupaa. Jos sähkötupakat haluttaisiin kieltää, sikäli mielestäni olisi nykyisin vähintäänkin osoitettava, että he onkin oikeasti todella vaarallisia.

Pelottaako sähkötupakka?

Tätä alhaisempia pitoisuuksia sisältäviä valmisteita pidetään itsehoitolääkkeinä, mitä voi tuoda mukanaan Suomeen vai ostaa ulkomailta. Sähkötupakka on turvallisempi vaihtoehto myös ympäristön kannalta; tulta ei käytetä, palovaaraa ei oo.

Jos haluat kokeilla jotakin täysin muuta, löytyy sähköistä savuketta myös eri väreissä sekä laitteissa. Sähkötupakka onkin klassista polttamista huomattavasti terveellisempi vaihtoehto. Mikäli jälleen nesteessä onkin nikotiinia, aine ei kuulu tupakkalain ainoastaan lääkelain piiriin.

Sähkötupakan nesteiden makuaineet sekä nikotiini täytyy sekoittaa johonkin höyrystyvään aineeseen, niin että ne saataisiin kuljetettua höyryn mukana keuhkoihin. Akun ja cartomizerin välissä onkin höyrystäjä (atomisoija) mikä nimensä mukaisesti kuumentaa nestettä muuttaen tän höyryksi. Nikotiinia sisältävää sähkötupakkaa voit tilata ETA-alueelta Suomeen totaalisen lainmukaisesti.

Olen saanut kymmenisen kaverianikin lopettamaan tupakoinnin, jahka suosittelin sitä heillekin. Nämä nesteet on varmasti suurimmalle osalle melko vieraita, täten heidän turvallisuudesta ihmiselle halutaan usein täysin oikeutetusti isompi määrä informaatiota. Nestettä siirtyy ampullista automaattisesti höyrystäjään ja joko imaisun myötä tai nappia painamalla kuumennus käynnistyy. Jos vähän kömpelöltä näyttävä napin painelu ei sinua haittaa, Joye510 on loistava valinta.

Nikotiiniton sähkötupakka

Sähkötupakka on ainut tupakoinnin lopettamiseen tarkoitettu keino, minkä tarjoaa samantapaisen käyttökokemuksen oikeaan tupakkaan verrattuna. NO? fysiikassahan tosiasia on, jotta vailla kosteusprosentti voikin olla korkeintaan täysin. Nestepatruunoita saattaa ostaa joko valmiiksi täytettyinä tai ostamalla pullotettuja täyttönesteitä, joita käytetän siten, jotta niistä kaadetaan nestepatruunaan uutta liuosta tippa kerrallaan sikäli pitkään, että ampulli ei enää kykene imemään isompi määrä liuosta.

Sähkötupakkaa voi röökata joko nikotiinipatruunalla tai nikotiinittomalla patruunalla. Sähkötupakan sisällä onkin lohko jonka kuumenee vain jahka syöpäkäärylettä käytetään. Oikein käytettynä atomisoija kestää normisti reilusti yli tämän ajan. Laadukkaiden merkkien akut kestävät käytössä vuosia. Akun päässä on LED-valo minkä on enimmäkseen latauksen aikana punainen ja latauksen valmistuttua vihreä. Nesteet, joissa onkin korkea nikotiinimäärä (18+ mg) tuntuvat laadukkailla sähkösavukkeilla poltettuna kurkussa kovin samalta ”potkaisulta” kuin normaalillakin tupakalla.

Sähkötupakka muistuttaa tupakkaa

Sähkötupakka mieltää olemukseltaan kovin paljon todellista syöpäkäärylettä – tämä toimii vaan sähköllä. Tämän myös valo ilmoittaa myös erilaisista toiminnoista, kuten ylikuumenemisesta, akun vähenemisestä ja sen lataamisen edistymisestä. Akku lahjoittaa virtaa laitteelle, joka menee pääosin atomisoijan lämmittämiselle. Atomisoija kuumentaa patruunaa josta muodostuu hengitettävä vesihöyry.

Sähkötupakka patruuna sisältää e-nesteen säiliön ja suukappaleen mistä savun kaltaista hengitetään. Tämä onkin koko tuotteen toiminnallisuus näin yksinkertaistettuna, eikä tästä monesti tämän enempää tarvitsekaan tietää. Tämän myös markkinoilla on myös kertakäyttöisiä malleja, joita ei voida uudelleentäyttää vai ladata, ainoastaan ne heitetään käyttämisen loputtua pois.

Akkuja sekä tankkeja myydään usein myöskin kustomoituina versioina, täten sähkötupakan oma “tuunaaminen” ei ole missään nimessä mahdotonta. Useimmiten kaikki sähkötupakoita kauppaava firma tarjoaa yhden tai useamman erilaisen starttipaketin, mikä esittelee laitteen käyttäjälle ja jättää vaihtoehtoja lisäominaisuuksien ostoon.

Hyvä Sähkötupakka aloituspakkaus (starter kit) sisältää kaksi ladattavaa akkua, atomisaattorin, parin patruunan sekä laturin. Jokainen prosenttimäärä kuluu käytännössä, täten varaosien tilaaminen on hyvin suositeltavaa. Mikäli härpäke jostain syystä lakkaa toimimasta, eikä varaosia ole välittömästi tarjolla, sähkötupakka pystyy kevyesti vaihtua takaisin normaaliin tupakkaan.