Tag Archives: kengät netissä

Kengät

Varsinkin Suomen oloissa uggit ovatkin loistavat kengät talviolosuhteisiin, näiden ollessa erittäin lämpimät. Joka vuosi ugg lanseeraa uusia malleja vaan ehdottomia minkä 12kk suosikkeja ovatkin Bailey button sekä classic uggit. Valinanvaraa vaikka riittä mikäli haluaa jotakin muuta.

Voit alapuolelta selata valikoimaa uggeista sekä hommata itsellesi mukavat ja lämpimät kengät vuoden pakkasille. Jalassamme onkin yli 10-20 pientä lihasta, suurin lohko niistä kiinnittyy varpaisiin, nämä lihakset kannattavat jalan kaarta. Käytettäessä perinteistä, paksupohjaista ja tuettua kenkää nämä tärkeät lihakset passivoituvat ja heikentyvät.

Laadukkaita, nahkaisia, tarra- vai nauhakiinnitteisiä kävelykenkiä valmistaa lapsille esimerkiksi Ecco. Ne tukevat kovin jalkaa ja sopivat erinomaisesti kuivalla, mutta hieman viileämmällä säällä käytettäviksi. Kumisaappaat sekä muut vedenkestävät kengät. Lasten kumisaappaat ovatkin tyypillisesti värikkäitä, sekä lohko kumppareista on myös kuvioitu iloisesti.

Joissakin laitteissa on saappaan suulla kiristysnauhalla varustettu kangasosa, jolla suuaukon voi kurottua tiiviiksi. Laadukkaita lasten kumisaappaita löytyy esimerkiksi Hunterin, Nokian, Tretornin ja Vikingin valikoimista. Suojasäällä vedenkestävät kengät ovat kätevät, sekä ne pitävät jalat kumppareita lämpimämpänä. Joissakin kengissä alaosa on kumia ja yläosa kangasta, jotkut ovat suojakäsiteltyä kangasmateriaalia.

Kannattaa katsastaa etenkin Adidaksen, Columbian sekä Timberlandin mallistot. Lasten talvikengissä onkin tavallisesti pehmeä vuori sekä vettä hylkivä pinta, minkä ansiosta jalat pysyvät lämpimänä ja kuivana. Materiaali saattaa olla kangasta vai esim. perinteistä tai mokkanahkaa.

Uusinta uutta ovat treeniä tehostavat, pakara- ja jalkalihaksia kehittävät lenkkarit, kuin esim. Reebokin Easytone-lenkkikengät. Työ- sekä puukengät. Värikkäät Crocsit ovat suosittuja työkenkinä, mutta monet käyttävät niitä mielellään myös vapaa-ajalla. Niiden muovimateriaali on helppo pitää puhtaana, eikä tämä kovetu pakkasellakaan.

Tarjolla onkin myös talvikäyttöön sopivia, karvavuorillisia kenkiä. Muita tunnettuja työkenkävalmistajia on esim. Ara, Birkenstock sekä Scholl. Swedish Hasbeens tunnetaan puupohjaisista kengistään, joista klassisemmat mallit ovat erinomaisia työkenkiä. Puukenkiä on myöskin esim. Marimekon, Merrellin ja UGG:in valikoimissa.