Tag Archives: Laihdutus

Nopea laihdutus

Näitä ovat mm. kohtaan lukeutuvat henkilöt yrittävät selitellä laihduttamattomuuttaan juuri silloin, että “mä olen onnellinen just tällaisena”, silti olisi todellisuudessa ennemin hoikempia, jos pääsisivät ylipainostaan helposti ja vaivatta eroon. Harvalla onkin itsekuria moiseen, sen osoittavat tutkimustuloksetkin. Nälkäisenä myöskin vanhenee vaara näykkiä nälkäänsä sieltä täältä jotakin pientä, jahka nälkä onkin pahimmillaan.

Silloin kyse onkin selviytymisestä. Sitä kannattaa juoda 1,5-2 litraa vuorokaudessa. Pahimmillaan liian vähäenerginen ruokavalio “syö” myös lihaksiasi, tällöin poltat vähemmän kaloreita sekä lihot myöhemmin helpommin. Sen sijaan rasvaprosentin mittaus sekä omien silmien käyttö (löllyykö reidet vai ei, jospa jännität lihaksesi sekä yrität vatkata niiden päällä olevaa ihoa)) antanevat tarkemman tuloksen.

Laihdutus keinot

Liikunta kuluttaa energiaa, mitä saadaan nautitusta ravinnosta. Miehissä johtavat saksalaiset, toisena ovatkin kreikkalaiset ja kolmantena ovatkin suomalaiset! Hoikimpia on italialaiset sekä ranskalaiset. Tätä voikin harrastaa yksin, tämä ei ole kovin rankkaa eivätkä tunnu aluksikaan pahalta, tätä saattaa harrastaa missä vaan ulkona eikä tän harrastamiseen tartte esim. ostaa kuntosalikorttia. Tutkimuksen päätyttyä voitiin todeta, niin että 83 % nk.

Seuraa painoasi ja vyötärösi ympärystä seuraavan puolen 12kk ajan. Kehitys on ollut käsittämätöntä. Muista juoda tarpeeksi. Jos saat jonkun toisen laihduttamaan yhtaikaa kanssasi, yleensä parempi. Kaiken lisäksi liikunnasta tulee hyvä olo. Juon paljon kahvia rasvattoman maidon kanssa.

Homma onkin alkanut järkevöitymään vielä kun olenkin alkanut merkitsemään syömisiäni sekä liikuntakertojani kalorilaskuriin. Tavallinen laihduttaja harvoin yltää tällaisiin lukemiin. Vesi ei pelkästään puhdista elimistöä, vaan edistää aineenvaihdunnan toimintaa ja täytyy mielen virkeänä. silloin kun päämäärä onkin saavutettu, rupee helposti periksi antaminen vanhoille tottumuksille, jos ei oo varuillaan.

Laihdutus vai painonhallinta

isot kehonrakentajamiehet saattavat helposti olla painoindeksiltään yli 24, silti heidän rasvaprosenttinsa on alhaisempi kuten keskivertoihmisillä. Moni laihduttaja onkin törmännyt ongelmaan, jolloin kovassa nälässä ahmitaan reipas osa ruokaa kerralla. Koin kateutta toisia kavereitani kohtaan ja halusin näyttää heille mihin pystyn.

Riittävät kalorit ja kalorien laskemisen tarve. Jos olet jo alipainoinen taikka alipainon rajalla, laihduttaminen voikin olla terveydellesi suorastaan vaarallista. Ei kannata laihduttaa painon itsensä tähden, vaan paremman terveyden takia, Päivi Metsäniemi painottaa. Kun haluat osoittaa hyvältä, täytyy teidän huolehtia kehostasi.

Tutkimusten mukaan paino nouseekin miehillä melkein kolme ja naisilla jopa neljä kiloa 12kk pidä sisällään tupakoinnin lopettamisesta. Vaikka gramma päivässä, vaan pysyvästi! Hyvä jahka kommentoit tuskinpa olit ainoa joka sitä mietti.

Rakastan (pitkän matkan) juoksua, silti tiedän, ettei se oo pakosti hyvin järkevää nivelille eikä ehkäpä hormonitoiminnallekaan (en osaa puhua, jotta en ole perehtynyt). Rahapussin nyörien tiukentuessa tärkeintä saada elämä kuntoon. Vaan annas olla jahka ruokaa onkin edessä, hänpä ottaa kuin taskustaan käyttöönsä heikon luonteen ja pistää tämän tekemään päätökset puolestaan.

Silloin hyvinvointiohjeet tuntuvat höpötykseltä. Itsetarkkailu voi aikaan uusia ratkaisuja. Pääaterioiden joskus käy joutuu 4–4,5 tunnin väli. Jokainen tietää, jotta kasvikset auttavat laihtumaan. Toinen on hampaat irvessä kävi kuinka kävi. Lähde silti autoajelulle vai sauvakävelemään. Sitä saattaa ostaa pieninä 40g levyinä. Runsaskaan liikunta ei pakosti auta suinkaan pudottamaan painoa, jos vastaavaan aikaan syödään ja juodaan runsaasti lihottavia herkkuja sekä juomia.

Nopea laihdutus

kohta (“valitsee epäterveellisen elämäntavan”) on mielestäni täysin OK, kunhan itsekin tiedostat tän etkä valehtele itsellesi laihduttamattomuutesi johtuvan jostain muusta syystä kuten: “mieheni rakastaa mua just tällaisena kuten olen eivätkä halua mun laihtuvan”, “mä en saata laihtumaan kun mulla onkin se geeniperintö/hidas aineenvaihdunta” jne. Laihduttaja syö monesti liian myöhään, vielä kun verensokeri onkin jo laskenut reilusti sekä nälkä onkin kova.

Nopea laihdutus

Siksi onkin aivan ymmärrettävää, jotta moni runsaasti ylipainoinen luopuu laihduttamishaaveestaan silloin pelossa, niin että laihtumisen edellytyksenä on pakollinen, monesti toistuva hikiliikunta. Ihminen ei ole laite, vain laihduttamiseen vaikuttavat vaikkapa hormonitoiminta, unen sekä levon lohko sekä stressi.

Kertyneet liikakilotkaan eivät ole puhdasta rasvakudosta, ainoastaan liikapainoisella on myöskin lisää lihasta. Silloin vältetään ns. Nopean laihduttamisen aikana lihasmassaa katoaa lisää. sokeria ja tärkkelystä ja varsinkin nopeita hiilihydraatteja joten sokeria sekä valkoista jauhoja sisältäviä tuotteita ellet tee fyysisesti raskasta työtä taikka treenaa kuin huippu-urheilija.