Tag Archives: Sähkötupakka

Sähkötupakka netissä

Kannattaa lukea lisää Sähkötupakan Tilaamisesta Suomeen sekä tuolta löydät myös parhaan nettikaupan josta voit siis e-savukkeita sekä niihin liittyviä tarvikkeita tilata. Se ei altista toisia henkilöitä myrkylliselle savulla vaan päästä ilmoille vaan vesihöyryä. WHO ei sittenkään sulje pois mahdollisuutta, jotta tätä voitaisiin käyttää tulevaisuudessa tupakoinnin lopettamisessa, jos tieteellinen tutkimus niin selkeästi osoittaa.

Sähkötupakka ja tupakoinnin lopettaminen

Kuka naruja vetelee? Vai onko ainoastaan sikäli, jotta jahka isoissa asioissa olemme voimattomia, eliminoidaan uhista pienin? Sähkötupakka eli e-savuke on elektroninen härpäke. Lääkealan turvallisuus- sekä kehittämiskeskuksen Fimean (entinen Lääkelaitos) mukaan sähkötupakkavalmistetta vai laitteessa käytettävää patruunaa onkin pidettävä reseptilääkkeenä, jos nikotiinin annosmäärä koko lääkkeessä ylittää 0,42 grammaa vai kerta-annoksessa 10 mg (yksi patruuna).

Propyleeniglykolia on käytetty muun muassa kosmetiikassa ja tutkimusten pohjalta tän käytöstä ei tule haittavaikutuksia ihmiselle. Jos sähkötupakassasi ei näy mitään nappia, sinulla on automaattinen malli. Sähkötupakat missä on jälkimmäinen toiminto voivat toimia moitteettomammin, mutta eivät saa aikaan aidontuntuista tupakanpolton tunnetta.

Juuri jahka Suomeen ois myönnetty jotain kivaa, niin se kielletään. Sähkötupakka  onkin vallankumouksellinen keksintö, minkä koostuu kolmesta eri osasta: akusta, höyrystäjästä sekä patruunasta. Tottakai mukaan mahtuu yleensä viallisia maanantaikappaleita tai tuotteita jotka eivät henkilön omia mieltymyksiä vastaa sekä näistä syntyy satunnaisia negatiivisia mielipiteitä.

Sähkötupakka

Saksan mallissa sähkötupakat ja näiden nesteet hankittaisiin apteekeista kuuriluonteisesti. Tulli otti ampullit talteen ja aloitti lokakuussa 2010 monia kymmeniä rikostutkintoja, koska verkkotilaajien epäiltiin syyllistyneen lääkerikkomukseen tai lääkerikokseen.

Onko sähkötupakka terveellinen?

Tässä onkin vielä eräs taistelu takanapäin. Sähkösavukkeista ei kaikkea vielä tiedetä täten tän haitallisuusaste ei oo täysin selvä, toteaa Terveyden sekä hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Antero Heloma. Imaisemalla toimivat kuumennukset ovatkin vähän hienorakenteisempia ja koostuvat pienestä mikrofonista ja ilmanpainesensorista ja tuotetta ohjaavasta mikrosirusta.

Täyttönesteitä onkin yleisesti kahta erilaista. isäksi se on lompakolle edullisempi vaihtoehto kuin klassinen tupakka. Lääkkeiltä vaaditaan sekä terapeuttista vaikutusta ja tarkoitusta.

Sähkötupakka muistuttaa tupakkaa

Sähkötupakka mieltää olemukseltaan kovin paljon todellista syöpäkäärylettä – tämä toimii vaan sähköllä. Tämän myös valo ilmoittaa myös erilaisista toiminnoista, kuten ylikuumenemisesta, akun vähenemisestä ja sen lataamisen edistymisestä. Akku lahjoittaa virtaa laitteelle, joka menee pääosin atomisoijan lämmittämiselle. Atomisoija kuumentaa patruunaa josta muodostuu hengitettävä vesihöyry.

Sähkötupakka patruuna sisältää e-nesteen säiliön ja suukappaleen mistä savun kaltaista hengitetään. Tämä onkin koko tuotteen toiminnallisuus näin yksinkertaistettuna, eikä tästä monesti tämän enempää tarvitsekaan tietää. Tämän myös markkinoilla on myös kertakäyttöisiä malleja, joita ei voida uudelleentäyttää vai ladata, ainoastaan ne heitetään käyttämisen loputtua pois.

Akkuja sekä tankkeja myydään usein myöskin kustomoituina versioina, täten sähkötupakan oma “tuunaaminen” ei ole missään nimessä mahdotonta. Useimmiten kaikki sähkötupakoita kauppaava firma tarjoaa yhden tai useamman erilaisen starttipaketin, mikä esittelee laitteen käyttäjälle ja jättää vaihtoehtoja lisäominaisuuksien ostoon.

Hyvä Sähkötupakka aloituspakkaus (starter kit) sisältää kaksi ladattavaa akkua, atomisaattorin, parin patruunan sekä laturin. Jokainen prosenttimäärä kuluu käytännössä, täten varaosien tilaaminen on hyvin suositeltavaa. Mikäli härpäke jostain syystä lakkaa toimimasta, eikä varaosia ole välittömästi tarjolla, sähkötupakka pystyy kevyesti vaihtua takaisin normaaliin tupakkaan.

Sähkötupakka ansiot

Sähkötupakointi onkin aiheuttanut keskustelua myös asiakkaissa. Sähkötupakkaa voi kevyesti erehtyä luulemaan aidoksi savukkeeksi ja se onkin hämmentänyt joitain asiakkaita. Ravintoloitsijalla ja kahvilanpitäjillä onkin kuitenkin oikeus kieltää sähkötupakan käyttö, jospa se häiritsee muita asiakkaita tai jospa tämä ei sovi paikan tyyliin. Tosin virheellisistä viranomaisilmoituksista voi seurata ravintolalle ongelmia.

Sähkötupakka on mitä mainioin vaihtoehto tupakoitsijalle jonka tahtoo tupakoida jatkossa edullisemmin taikka haluaa lopettaa polttamisen totaalisesti. Sähkötupakan hinnat on paljon edullisemmat kuten vanhanaikaisen röökin. Sähkötupakka onkin mahtava tuote, silloin tupakoitsijan ei tarvitse luopua tavastaan, vain voikin tuprutella jatkossa ilman tappavia aineita ja pahan hajuista hengitystä.

Sähkötupakka nimensä mukaisesti toimii sähköllä joten tupakassa onkin patteri. Akku kestää käyttämisestä riippuen useammasta tunnista muutamaan päivään, minkä kuluttua tämä tulee asettaa laturiin. Akkuja on hyvä olla kaksin kappalein, että latauksen kuluessa onkin jo toinen patteri käyttövalmiina. Akun lataukseen voi kulua pari tunti, sikäli ei tartte odotella turhaan akun latautumista.

Suomessa sähkötupakan huimia etuja kansanterveydelle ei oo vieläkään havaittu ja sähkötupakan nikotiinia sisältävien ampullien myymiseen ei ole oikeastaan myönnetty kotimaassa kenellekään lupaa. Netistä on vaikka totaalisen laillista ostaa sähkötupakoita ja nikotiinittomia patruunoita. Yksityiset henkilöt saattavat tilata myöskin nikotiinia sisältäviä e-nesteitä ETA-alueen sisältä tietyin rajoituksin. Suuri lohko tilaa kuitenkin myös nikotiinia sisältäviä sähkötupakan nesteitä ulkomailta myöskin ETA-alueen ulkopuolelta sekä sellainen kansalaistottelemattomuus onkin vaan hyvä asia: sähkötupakka ja nikotiinia sisällään pitävät nestepatruunat ovatkin auttaneet useita pääsemään eroon hengenvaarallisesta tupakoinnista, täten perusteet rajoituksille on järjenvastaisia.

Sähkötupakka vs. tavallinen tupakka

Sähkötupakka ei itseasiassa ole tupakkatuote, se ei sisällä röökiä. Tupakka korvataan liuoksella joka muutetaan höyryksi lämmittämällä. Ei aiheuta tuhansia aineita mitä tupakansavussa onkin eivätkä altista toisia passiiviselle tupakoinnille. Sähkötupakka onkin myös käytännössä vähemmän vaarallinen kuin tavallinen tupakka mutta tätä ei sytytetä missään vaiheessa eikä palovaaraa oo.
Sähkötupakasta syntyvästä höyrystä ei tule värjääntymis taikka haju-haittoja. Sähkötupakasta on nikotiinia sisällään pitäviä ja nikotiinittomia versioita.
Lain mukaan sähkötupakkaa voikin käyttää joissa vaan, myös paikoissa missä kessuttelu on kielletty. Sytytystä paitsi että käytetään kuten klassista syöpäkäärylettä. Sähkötupakka onkin ainut polttamisen lopettamiseen tarkoitettu keino mikä tarjoaa myöskin tupakoimisen tunteen
Kaiken tämän lisäksi sähkötupakointi onkin halvempaa kuten tupakanpoltto. Lyhyesti, sähkötupakka on rööki vailla sen negatiivisia puolia sekä vaikutuksia.

Tupakanpolton voi lopettaa monella tavoin, joku voikin lopettamaan vailla mitään apukeinoja, saat jauhaa nikotiinipurkkaa, leikkiä laastareilla taikka kokeilla vahvempaa lääkitystä (Zyban, Champix). Omalla kohdallani ainut toimiva keino oli sähkötupakka, tosin mitään lääkekuuria en ees lähtenyt kokeilemaan muiden kokemuksia luettuani.

Sähkötupakka koostuu enimmäkseen kolmesta eri osasta. Akku on suurin määrä ja tämän merkitys lienee ilmiselvä. Sähkötupakka tosiaan toimii ”yllättäen” sähköllä. Yksi akku pystyy kestää mallista ja käytön määrästä riippuen useista tunneista yleensä useisiin päiviin. Lataus tapahtuu irrottamalla patteri toisista osista ja kiinnittämällä se laturiin. Lataus kestää yleensä muutamia tunteja elikkä onkin hyvä hankkia akkuja monia jottei tule hätä latauksen aikana. Akun päässä on LED-valo minkä ilmoittaa sähkötupakan kaikista tärkeimmistä toiminnoista kuten akun tyhjenemisestä ja latauksesta, laitteen käynnistymisestä taikka laitteen ylikuumenemisesta. jep, useimmissa malleissa on suojaus jonka estää liian pitkän yhtämittaisen imaisun että laite ei ylikuumene sekä vaurioidu.

Sähkötupakka

Sähkötupakkaa käyttämällä välttää kamalan osan peinteisen tupakan aiheuttamista haitoista, jotta sähkötupakka ei muodosta savua, vaan vain höyrystää laitteessa käytettyä nestettä (lue isompi määrä sähkötupakan cartomizereissa käytetyistä nesteistä sivulla ”sähkötupakan nesteet”). Sähkötupakasta hyötyvät myös tupakoijan kanssaihmiset, että sähkötupakan käyttö ei altista muita suomalaisia passiiviselle tupakoinnille sekä tämän haitoille.
Sähkötupakalla et voi tulipaloa saada aikaiseksi, koska sähkötupakassa ei pala mikään, vaan sähkötupakassa käytetyn cartomizerin nesteet höyrystetään kuumentamalla sähkön kautta. Sähkötupakkaa saat siis käyttää huoletta esimerkiksi sängyssä makoillessa ilman huolta nukahtamisesta sekä tulipalosta. Sähkötupakan yksi upea etu onkin se, ettei tämän käytöstä jää kadulle rumia tupakantumppeja, vaan käyttäminen onkin modernimpaa ja sivistyneempää myös luonnon kannalta. Sähkötupakan nestepatruunoiden elinikä onkin pitkä ja niitä ei tule heiteltyä käyttämisen päästä luontoon.

 

Sähkötupakka höyry ei tupakansavusta poiketen värjää hampaita, joten keltaisia hampaita ei tarvitse polttamisen tähden enää sietää. Myöskään tupakanpolton aiheuttama pahanhajuinen hengitys ei häiritse sähkötupakan käyttäjiä, vaan hengitys tuoksuu käyttämisen jälkeen esimerkiksi vaniljalta, jos päätät sen makuisia nesteitä sähkötupakassasi käyttää.
Sähkötupakkaa voit käyttää missä tahansa, koska sähkötupakan muodostama höyry ei tuota muille terveys- eivätkä hajuhaittoja. Ainoa syy miksi onkin näin sähkötupakan käyttäminen pystyy herättää ihmetystä paikoissa, missä tupakointi on normisti kiellettyä, onkin tämä jotta suurin lohko kessuttelijoista ei vielä sähkötupakan eduista käsitä.

Sähkötupakan täyttönesteen ainut myrkky onkin nikotiini, minkä on välttämätön ainesosa nikotiiniriippuvuuden tyydyttämiseksi. Nikotiini ei oo kuitenkaan todistetusti tappanut ketään. Tämä tietenkin nostaa verenpainetta sekä alentaa yleistä terveydentilaa vain on höyhensarjalainen verrattuna rikkiin, häkään sekä arsenikkiin. Voidaan tosiaan huoletta sanoa, niin että sähkötupakan haitat ovatkin ainoastaan parin prosentin luokkaa normaaliin tupakointiin verrattuna.

Tupakointi kandee siis vaihtaa sähkötupakointiin mahdollisimman kohta, silti Suomessa vallanpitäjät ovatkin nykyään jostain kumman syystä toista mieltä. Kuten monessa muussakin asiassa, myöskin sähkötupakoiden laaduissa sekä hinnoissa onkin huimia eroja. Halvimmillaan tuotteen pystyy tilata muutamalla eurolla, vaan tällaisen laitteen käyttöikä ei usein oo kovinkaan reipas. Normaalit ja muuhunkin kuten testikäyttöön tarkoitettujen sähkötupakoiden hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä aina sataan euroon.