Tag Archives: Sulkapallo

Wilson sulkapallot

Sulista pelaavat perheet, tuttavapariskunnat, ystäväryhmät, iäkkäämmät, nuoret yhdessä jne. Halleilla niitä välillä kaupataan yksittäinkin. Liikkuttamisen tarkoitus onkin saada vastustaja tekemään kohtalokkaan virheen. Alkuvuosien verkkainen kasvu kiihtyi huimasti Pontus Jäntin voitettua 1987 juniorien EM-kultaa.

Sulkapallo on mailapeli, mitä pelaa vastakkain 2 pelaajaa (kaksinpeli) vai kaksi paria (nelinpeli). Pallon lentoon vaikuttavat oleellisesti paikalliset olosuhteet (ilmankosteus, lämpötila ja ilmanpaine), täten palloja joudutaan valmistamaan nopeudeltaan erilaisia. Mailan alaosassa on päällysnauha eli ns. Toisaalta olen myös aika lailla aloittelija sulkapallossa, minkä onkin mielestäni vaan hyvä juttu. Aitosulkaisten pallojen nopeusluokka ilmaistaan yleensä kaksinumeroisella luvulla.

Tyypillinen virhe on huono palautus, mihin on selkeä vastata esim. iskulyönnillä, taikka minkä menee pelialueen rajojen ulkopuolelle. Cincinnati Redsin Aroldis Chapman heitti syyskuussa 2010 San Diego Padresia vastaan virallisen ennätyslukeman: 105,1 mailia joten noin 170 kilometriä tunnissa. Nelinpelissä liikkuminen on vähäisempää, että pelaajat voivat pitää kenttää paremmin hallussaan. Ja enimmäkseen se on siinä vaiheessa vielä, jahka hiki rupee puskemaan kunnolla ja sen takia riittää aikaa.