Tag Archives: tablet tietokoneet

Tablet tietokoneet

Tablet tietokoneiden hinnat vaihtelevat ominaisuuksien, valmistajien ja jälleenmyyjien mukaisesti n. 100 – 900 taalan joskus. Käyttäjiä tableteihin houkuttavat vanhanaikaisen internet käyttämisen lisäksi etenkin pelit. Myös aikakaus- sekä sanomalehtien digiversioista on isot odotukset. Tablet-tietokoneiden kaupan arvellaan nelinkertaistuvan liki 300 miljoonaan kappaleeseen vuosina 2011-2015. Hiljattain kotimaassa uutisoitiin näyttävästi oletus, että tabletit riittävät monien käyttäjän tarpeisiin niin hyvin, niin että saattavat korvata läppärit kokonaan. Kommenttikeskusteluissa lentosimulaattori- ja strategiapelimiehet purnasivat, niin että ei koskaan. Tuo onkin sikäli ironista, niin että pelipuolella tilalle suunniteltu ilmiö tapahtui jo aiemmin: valtavirta pelaa konsoleilla, ja PC-pelaaminen onkin jäämässä vakavampien harrastajien touhuksi.

Vuosi onkin ollu ikävä pc-valmistajille, sillä myynti on laskenut niiin kuluttaja- kuin yritysmalleissa. Pudotus onkin 5–15 prosenttia tuoteryhmästä riippuen. Pahimmin on kärsinyt yritysmallien menekki. Hankintoja ja päivityksiä onkin siirretty. Aika usea tilaa nyt kannettavan tietokoneen sijasta tablet tietokoneet; kevyen ja nopean nettipäätteen, pelivälineen ja työlaitteenkin etenkin kalenteri- ja sähköpostikäyttöön. Valmistajien pelastajaksi yrittää Windows 8 -käyttöjärjestelmä kosketusohjauksen käyttöliittymän kera. Uusia pc- sekä tablet-yhdistelmiä on esitelty sekä tulossa monilta valmistajilta tän vuoden lopussa taikka ensi vuoden alussa. Hinnat lähtevät mallista riippuen näin 900 eurosta.

Tablet tietokoneet ovat myöskin huomattavan painavia laitteita. Vaikka Applen iPad 2 painaakin vain 0,6 kiloa, onkin tämä silti liian painava pidettäväksi pidempää aikaa kämmenen päällä. Koon sekä painon tähden älypuhelin onkin merkittävästi parempi ratkaisu siihen tarpeeseen, johon taulutietokonetta ehkä esimerkiksi kaupungilla kahvilla ollessa käytettäisiin.Tablet tietokone onkin vaan ylimääräinen laite kannettavaksi. Tablet tietokone ei suurimmalla osalla käyttäjiä korvaa mitään laitetta. Henkilöt käyttävät kuitenkin läppäriään vai pöytäkonettaan kotonaan, sekä ulkona ollessaan älypuhelintaan. Se tekeekin tabletista ylimääräisen laitteen.

Tabletti

Viiden tuuman Samsung Galaxy Note -minitabletti kulkee kätevästi mukana taskussa sekä tämä toimii myös puhelimena. Näin pieni näyttö sopii vaan viestintään ja satunnaiseen netin selailuun. Seitsentuumainen tabletti on järkiratkaisu mobiilikäyttäjälle. Tabletti sujahtaa kevyesti pikkutakin povitaskuun taikka käsilaukkuun. Ruudun tarkkuus riittää reippaan surffailuun sekä sähkökirjojen lukemiseen. Kalliimmissa laitteissa onkin mukana myöskin puhelin.

Huomioi lähinäkökyky Ennen minitabletin hankintaa varmistu ensin kaupassa, niin että nettisivut ovatkin vaivatta luettavissa ruudulta. Näyttöä voi toki zoomata sekä vierittää, mutta jatkuva zoomailu tekevät käytöstä rasittavaa. Eli tosiaan tarkoituksena olisi hankkia nykyaikainen tabletti. Vanhemmat on sellaista etsimässä ja koska eivät oikein noista tiedä, niin pistivät minut sitten vähän tutkimaan juttuja.

Taulutietokoneen muihin ominaisuuskiin kuuluvat esimerkiksi sisäänrakennetut videokamera, kaiuttimet sekä mikrofoni. Esimerkiksi Skypepuheluiden soittaminen pykee toisin sanoen suoraan, ilman erillisiä kuulokkeita. Homman tarkka nelisuuntainen kiihtyvyyssensori mikä puolestaan mahdollistaa esim. autopelien pelaamisen laitetta kallistelemalla. silloin kun tuotteessa onkin myöskin mukana valmiiksi asennettuna Android Market (tai nykyisin Play Store) eivät laitteen käyttökohteet varmasti pääse loppumaankesken. Superkaupan tablet-tietokoneen ytimenä sykkii 3D grafiikkatuella varustettu Allwinner A13 Cortex A8 prosessori 1,2 Gigahertsin kellotaajuudella sekä 512 megatavun RAM muistilla. Massamuistia tuotteessa onkin valmiina käytettävissä kaksi Gt ja sitä on helppo kasvattaa yleensä 36 gigatavuun erillisellä, max 32 Gigatavun MicroSD muistikortilla (ostettava erikseen)

Koko maailman myyminen oli 60 miljoonaa tablet-tietokonetta, tälle vuodelle ennakoidaan näin 120 miljoonan myyntiä. Joko sinulla on tabletti-tietokone? Miten noin voikin olla ja jonka merkkinen? Korvaako tämä kannettavan sekä pöytäkoneen? Missä toiminnassa vekotin onkin parhaimmillaan?
Oletko suunnitellut ostavasi tablet-tietokoneen? Odotatko mahdollista Nokian Windows-tablettia. Paljon kysymyksiä. Anna asiallisia vastauksia sekä mielipiteitä. Keskustellaan aiheesta. Onko Tabletti tulevaisuutta. Tabletti tietokoneilla on kotimaassa monta nimeä mm. Tabletti PC, iPad, taulutietokone, lukulaite, kämmentietokone sekä sormitietokone. Tabletti tietokone osoittaa kuluttajista uudelta tuotteelta, vain Applen insinöörit kehittivät ensimmäisen tabletin nimeltään Newton jo vuonna 1989. Newton tuli markinoille 1993, mutta painui pian unholaan – idea oli silti jo tuolloin vallankumouksellinen. Seuraavaksi sekä ekana nimellä ”Tabletti PC” markkinoile yritti Microsoft – Windows XP Tabletti PC:ksi nimetyllä laitteella vuonna 2001. Monet toisetkin yhtiöt tekivät tämän jälkeen yrityksiä tablet-laitteissa, vain varsinainen läpimurto koettiin vielä vuonna 2010, jahka Apple iPad ilmestyi. Näyttö onkin resoluutioltaan 800 x 480 pikseliä, joka on kieltämättä hieman alakanttiin, silloin nettisivut suunnitellaan nykyään jo monesti 1024 pikselin levyisillä näytöille. Onneksi zoomaus toimii sekä mutta reippaan useilla nettisivuilla varsinainen koostumus on vaan parin sadan pikselin levyisellä alueella.